ایران و بریکس؛ چشم‌اندازها برای شراکت و همکاری

کنفرانس «ایران و بریکس؛ چشم‌اندازها برای شراکت و همکاری» در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه برگزار شد.
مرداد ۱۴۰۲
مشاهده ۱۵۲۱

کنفرانس «ایران و بریکس؛ چشم‌اندازها برای شراکت و همکاری» با حضور مقامات و سفرای پنج کشور عضو بریکس شامل هند، چین، برزیل، روسیه و آفریقای جنوبی به همراه سفرا و دیپلمات های سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران هم‌چنین مقامات، مدیران و صاحبنظرانی از دستگاههای دولتی و خصوصی و نیز اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های کشوردر تاریخ 17 مرداد 1402 در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه برگزار شد.

 این نشست با سخنان نماینده آفریقای جنوبی به عنوان رئیس دوره‌ای بریکس و معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه آغاز و در ادامه، سه نشست تخصصی برگزار شد.

در نشست اول تحت عنوان "بریکس و نقش آن در یک جهان چندقطبی در حال ظهور"، نمایندگان کشورهای عضو بریکس ضمن معرفی بریکس و دستاوردهای آن، نقش این بلوک قدرتمند اقتصادی در نظام بین‌الملل را مورد بررسی قرار دادند.

در پنل دوم تحت عنوان "ایرانِ چندجانبه گرا"، برخی مدیران و صاحبنظران ایرانی به ارائه عملکرد جمهوری اسلامی ایران در برخی ساختارهای چندجانبه در حوزه‌هایی نظیر انرژی، تزانزیت و فن‌آوری و نوآوری پرداختند.

در نشست سوم تحت عنوان ایران و بریکس: حال و آینده پتانسیل های ایران و کشورهای عضو بریکس در حوزه‌های بالقوه همکاری در ارتباط با وضعیت جاری گروه مزبور و ظرفیت‌ها و برنامه‌های آتی آن، فعالیت‌های چند جانبه و بین‌المللی ایران و زمینه‌های همکاری جمهوری اسلامی ایران با گروه کشورهای عضو بریکس در حوزه حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، مالی و سرمایه گذاری، فناوری‌های نوین و... رایزنی و تبادل نظر  شد.

همچنین در جلسه اختتامیه دکتر امیرعبدالهیان وزیر امورخارجه گفت: همکاری‌های ایران و چین برای اتصال چین به خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند نیز عملا چین و هند را به عنوان دو بنیانگذار بریکس به هم متصل می‌کند و از طریق حمل و نقل ترکیبی می‌تواند چین را به آفریقای جنوبی و حتی برزیل متصل کند.

وی گفت: در حوزه انرژی و تامین امنیت پایدار آن ایران ارزش افزوده مطلق برای اعضای بریکس و اعضای آتی آن است. حضور ایران و کشورهای دارای منابع انرژی مثل عربستان، عراق و امارات در کنار بریکس و مشارکت در حوزه انرژی موقعیت این بلوک اقتصادی را بیش از پیش تقویت می‌کند.

وزیر خارجه در پایان بیان کرد: نشست سران بریکس پلاس در ۲۴ آگوست در ژوهانسبورگ، فرصت مغتنمی است که سران بریکس و دوستان بریکس درخصوص آینده‌ای بهتر برای بریکس و جهان جنوب، به تبادل نظر بپردازند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است