Ar
En
Fa
اعضاء
موضوعات و مناطق
ایران
غرب آسیا و شمال آفریقا
آسیای مرکزی و قفقاز
آسیا و اقیانوسیه
آمریکا
اروپا
آفریقا
سیاست و امنیت بین الملل
اسناد و تاریخ روابط خارجی
رویدادها
رویدادهای اخیر
دومین مجمع گفتگوی تهران
آرشیو
چندرسانهای
پادکست
ویدئو
اینفوگرافیک
تصاویر
انتشارات
کتابها
مجلات
فصلنامه سیاست خارجی
فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز
فصلنامه تاریخ روابط خارجی
درباره
تاریخچه
تشکیلات سازمانی
ریاست مرکز
معاونت پژوهشی و مطالعاتی
معاونت اجرایی و اسناد
معاونت آموزش
دانشکده روابط بین الملل
کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه
تماس با مرکز
Ar
En
Fa
موضوعات و مناطق
ایران
غرب آسیا و شمال آفریقا
آسیای مرکزی و قفقاز
آسیا و اقیانوسیه
آمریکا
اروپا
آفریقا
سیاست و امنیت بین الملل
اسناد و تاریخ روابط خارجی
رویدادها
رویدادهای اخیر
آرشیو
چند رسانه ای
پادکست
ویدئو
اینفوگرافیک
تصاویر
انتشارات
کتابها
مجلات
فصلنامه تاریخ روابط خارجی
فصلنامه سیاست خارجی
فصلنامه مطالعات آسیای مرکزی و قفقاز
درباره
تاریخچه
تشکیلات سازمانی
رئیس مرکز
معاونت پژوهشی و مطالعاتی
معاونت اجرایی و اسناد
دانشکده روابط بین الملل
تماس با مرکز
سامانه همایشها
سامانه نشریات
خبرنامه
اعضاء
سامانه همایش ها
سامانه نشریات
خبرنامه
محمد نیکخواه
اوکراین و بازی بزرگ پوتین؛ اجبار یا اختیار
اقدامات اخیر روسیه برای استقرار یک صدهزار نیرو در مرزهای اوکراین و متعاقب آن تهدید غرب به عدم گسترش ناتو در حوزه نفوذ روسیه و مخصوصاً اوکراین یکی از جدیترینچالشهایبینالمللی را برانگیخته است.
دوشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۰
چالشهای فراروی دادستان جدید دیوان کیفری بینالمللی
«کریمخان» حقوقدان انگلیسی با ۲۷ سال سابقه فعالیت در حوزه حقوق بینالملل که 12 فوریه گذشته از سوی دیوان کیفری بینالمللی به سمت دادستان جدید این دیوان برای دورهای نهساله انتخاب شد روز 16 ژوئن 2021 (26 خردادماه جاری) کار خود را بهعنوان سومین دادستان این دیوان برای یک دوره 9 ساله آغاز میکند .این حقوقدان انگلیسی که شهرت خود را بیشتر مدیون هدایت گروه تحقیقاتی ویژه سازمان ملل در مورد جنایات داعش در عراق است، در یک رأیگیری مخفی توانست با شکست سه نامزد رقیب جانشین «فاتو بنسودا» دادستان ارشد این دیوان شود. طرح پروندههای مبنی بر جنایات جنگی برای نظامیان آمریکایی در افغانستان و مقامات رزیم صیونیستی در این دیوان و واکنش شدید آنان میتواند آزمون سختی را برای داستان جدید و دیوان کیفری بین المللی رقم زند.
پنج شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
بیم و امید گفتگوهای جامع صلح لیبی در ایستگاه ژنو
حکومت قذافی 10 سال پیش با مداخله مستقیم نظامی آمریکا از هم پاشید و از آن موقع ثبات کشور لیبی از دست رفت و سرزمین و منابع آن بارها بین گروههای گوناگون و دو دولت شرقی و غربی دست بهدست و محلی برای رقابتهای دردناک و خونبار قدرتهای منطقهای و فرا منطقهای شد.
شنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
پیامدهای تشکیل بلوک جدید در شاخ آفریقا
به دنبال سفر تاریخی ابی احمد به اریتره در سال 2018 و پویایی ایجاد شده برای صلح در شاخ آفریقا، رهبران اتیوپی، اریتره و سومالی در سومین نشست سه جانبه خود در ژانویه سال جاری پیشنهاد دادند که سه کشور با همکاری یکدیگر یک بلوک همکاری منطقه ای جدید تشکیل دهند که چندی بعد به نام بلوک همکاری شاخ آفریقا معروف شد. تشکیل این بلوک جدید همکاری تاکنون فرصت ها و تهدید های متناقضی را در همکاریهای منطقه ای در شاخ آفریقا و همسایگان در دریای سرخ و شرق آفریقا به نمایش گذاشته است .
پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۹
تله های فرا روی دمکراسی در شمال آفریقا
موج دوم خیزش های مردمی در کشورهای عربی در سال 2019 در شکل اعتراضات مسالمت آمیز و مستمر در کشورهای الجزایر، سودان و تونس شکل گرفته است. معترضین عرب با استفاده از تجربه تلخ موج اول این خیزش ها که از سوی غربیها بهار عربی نام گرفت، علاوه بر تلاش برای سرنگونی حکام مستبد، در پی تغییر رژیم های اقتدارگرا و اصلاح ساختار های معیوب حاکم بر کشورهای خود میباشند.
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
چالش های دولت در الجزایر و تونس
حکومت های الجزایر و تونس به عنوان دو کشور همسایه در منطقه شمال آفریقا بعد از آنکه دو انتخابات ریاست جمهوری چالش برانگیز را پشت سر گذاشتند، دولت هایی را تشکیل دادند که از بدو تشکیل با چالشهای جدی روبهرو هستند.
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۹
تلاش آفریقا برای به دست آوردن ریاست سازمان تجارت جهانی (WTO)
پیش بینی شده است که اقتصاد تجارت جهانی بر اثر شیوع کرونا حتی تا یک سوم کاهش یابد. این کاهش، از زمان رکود بزرگ دهه 1930 تاکنون بی سابقه است. در چنین شرایطی قاره آفریقا به طور اعم و جنوب صحرا به طور اخص با اولین رکود اقتصادی خود در 25 سال گذشته روبه رو شده است.
پنج شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۹
بحران لیبی: آتش بس، بازیگران و تعدیل منافع
از سال 2014 دو دولت مدعی در لیبی در حال نزاع هستند. قسمت های غربی این کشور در کنترل دولت وفاق ملی به رهبری سراج و موردحمایت ترکیه، قطر، آمریکا و انگلیس است و در شرق این کشور نیز دولت طبرق با حمایت عربستان، امارات، مصر، روسیه و فرانسه مستقر است که نیروهای نظامی آن با عنوان ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر نقشآفرینی میکنند.
دوشنبه ۷ مهر ۱۳۹۹
معامله قرن و تأثیر آن بر روابط آفریقا و رژیم صهیونیستی
سی وسومین اجلاس سران اتحادیه آفریقا (20و 21 بهمن ماه سال 98 ) با شعار «خاموش کردن تفنگ ها، ایجاد فضای مناسب برای توسعه آفریقا» با هدف کاستن از تنشهای آفریقا و برای نیل به توسعه در این قاره در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، درحالی پایان یافت که...
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹