برگزاری مدرسه تابستانه دیپلماسی اقتصادی آفریقا

پنجمین مدرسه تابستانه دیپلماسی اقتصادی با تمرکز بر حوزه کشورهای آفریقایی توسط اندیشکده دیپلماسی‌اقتصادی دانشگاه امام صادق با مشارکت و همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی ایران، اتاق بازرگانی تهران و خانه اندیشه‌ورزان برگزار گردید.
۵ شهریور ۱۴۰۲
مشاهده ۸۹۳

پنجمین مدرسه تابستانه دیپلماسی اقتصادی با تمرکز بر حوزه کشورهای آفریقایی توسط اندیشکده دیپلماسی‌اقتصادی دانشگاه امام صادق با مشارکت و همکاری مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی ایران، اتاق بازرگانی تهران و خانه اندیشه‌ورزان برگزار گردید.
مقوله دیپلماسی اقتصادی در عصر حاضر یکی از مهمترین و اثرگذارترین ابزار ها جهت تحقق راهبرد برون گرایی در مجموعه سیاست های اقتصاد مقاومتی و ابزار مقابله با تحریم ها و تسریع در روند رشد و شکوفایی اقتصادی کشور است. 
در همین راستا سلسله جلساتی به منظور معرفی فرصت‌ها و چالش‌های روابط دو جانبه اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای قاره آفریقا با حضور اساتید دانشگاهی، سفرا، مدیران عالی بخش دولتی و غیردولتی، رایزنان و وابستگان اقتصادی و بازرگانی، تجار و اعضای هیئت رئیسه اتاق های مشترک بازرگانی برگزار شد.
از جمله مهم‌ترین اهداف پنجمین مدرسه تابستانه دیپلماسی اقتصادی می‌توان به مواردی مانند آشنایی با جایگاه و اهمیت قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بررسی فرصت‌ها و چالش‌های موجود در روابط جمهوری‌اسلامی ایران با کشورهای حوزه آفریقا از منظر دیپلماسی و اقتصاد سیاسی، گردشگری، تجارت و سرمایه گذاری خارجی، حمل‌ و نقل و لجستیک تجاری، شرایط ناشی از تحریم های اقتصادی و آینده پژوهی بازارهای متنوع منطقه آفریقا اشاره کرد. علاوه بر موارد ذکر شده برگزاری کارگاه‌های مهارتی متناسب با فنون مذاکرات بین المللی و فنون تجاری مناسب با منطقه آفریقا نیز از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده در طول این مدرسه تابستانه بود.
این رویداد که از ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۲ آغاز شد، با تشکیل ۱۸ جلسه آموزشی در روز ۵ شهریور به کار خود پایان داد.

 در این دوره اساتیدی از جمله آقایان بهمن عشقی با موضوع جذابیت‌های اقتصادی آفریقا، مسعود برهمن با موضوع تجارت خارجی ایران آفریقا، دریادار محمدرضا فقیهی با موضوع حمل و نقل تجاری ایران و آفریقا، محمد نیک‌خواه با موضوع تاریخ روابط خارجی ایران آفریقا، سید محمد صادق قنادزاده با موضوع دیپلماسی تجاری ایران در آفریقا در دولت سیزدهم، سید رائد موسوی با موضوع فرصت های اقتصادی شرق آفریقا، فاضل خیاط با موضوع فرصت‌های اقتصادی آفریقای جنوبی، محمدرضا قزل‌باش با موضوع جامعه و فرهنگ آفریقایی، همایون ربانی‌فر با موضوع فرصت‌های اقتصادی کنیا، محمدرضا دهشیری با موضوع فنون مذاکرات تجاری با کشورهای آفریقایی، و علی بخشی با موضوع  فرصت‌های اقتصادی ایران در مادگاسکار و موریس به تدریس پرداختند. 
بازدید از سایت تولیدی و دفتر مطالعات اقتصادی گروه صنعتی مپنا نیز پایان بخش این رویداد علمی ترویجی بود که با حضور مدیران این مجموعه به موضوعات مرتبط به دستاورد های صنعتی و تجاری مپنا پرداخته شد.

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است
همزمان با سالگرد عملیات ۷ اکتبر، همایش «طوفان الاقصی: آغاز نصرالله» روز سه شنبه هیجدهم مهرماه ۱۴۰۳ با حضور جناب آقای دکتر عراقچی وزیر امورخارجه، شخصیت های جهادی...
میزگرد مشترک مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه خاورمیانه آنکارا روز سیزدهم مهر ماه ۱۴۰۳ در شهر آنکارا برگزار شد.