هیأت مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی متشکل از آقایان دکتر مرتضی دامن پاک جامی و دکتر محمد جواد شریعتی طی روزهای ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت ماه جاری در مجمع گفتگوی منطقهای اسلام آباد با موضوعات محوری «مسیرهای صلح و رفاه در دوران پر آشوب» و «کنفرانس بین مؤسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد با موضوع: پاکستان و منطقه؛ تقویت ارتباطات منطقهای، مواجهه با تهدیدات غیر سنتی و مقابله با تروریسم» شرکت کردند.
در مجمع گفتگوی منطقهای اسلام آباد که با سخنرانی وزیر امور خارجه پاکستان و در سایه تشدید تنشهای بین هند و پاکستان افتتاح شد؛ موضوعات مهمی مثل همسویی دیپلماسی با اهداف توسعه، ضرورت همکاریهای منطقهای برای مقابله با تهدیدات آب و هوایی، سیاست آمریکا نسبت به جنوب آسیا، رویکرد چینی به مسئله نوسازی در منطقه، روابط پاکستان و افغانستان و همکاری پاکستان، ایران و آسیای مرکزی در مسئله اتصالات با شرکت مقامات و دیپلماتهای ارشد پاکستان و برخی از کشورهای منطقه از جمله چین، روسیه، ترکیه، آسیای مرکزی بررسی شدند. دکتر دامن پاک جامی در سخنرانی خود در نشست مربوط به اتصالات و ارتباطات منطقهای با موضوع «سیاست همسایگی ایران و نقش آن در اتصالات اوراسیا»، درباره اهمیت کریدورهای مسیر ایران، مکمل بودن بنادر چابهار و گوادر و مسئله خطوط لوله صحبت کرد.
در ادامه سفر هیأت مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی به پاکستان، آقای محمد جواد شریعتی، کارشناس ارشد این مرکز، در کنفرانس بینالمللی یک روزهای که توسط مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در مؤسسه مطالعات استراتژیک اسلامآباد(ISSI) با همکاری دفتر پاکستان بنیاد فریدریش ابرت(FES)، تحت عنوان «پاکستان و منطقه: تقویت اتصال منطقهای، تهدیدات غیرسنتی، مقابله با تروریسم و ضدتروریسم» برگزار شد، شرکت و در پنل سوم آن سخنرانی نمود.
در این جلسه، سخنرانان بر نیاز فوری به پرداختن به تهدیدات امنیتی غیرسنتی، بهویژه تغییرات اقلیمیکه منجر به سیلابها و آلودگی هوا در جنوب آسیا میشود، تأکید کردند. آنها پیامدهای انسانی و اقتصادی (ناامنی غذایی، جابجایی و بیثباتی) و همچنین ضرورت همکاری منطقهای و شراکتهای سبز را مورد تأکید قرار دادند و بر لزوم اقدام فوری و جمعی و اهمیت رعایت حقوق بینالملل برای تضمین ثبات جهانی تأکید نموده و هشدار دادند که تضعیف آن، تلاشها برای مقابله با این چالشهای پیچیده را تضعیف میکند. همچنین در ادامه بحث به تأثیر دیجیتالی شدن، تغییرات جمعیتی و تاریخ سیاسی بر رادیکالیسم پرداخته شد که شامل فراخوانهایی برای اقدام جمعی جهانی به منظور ایجاد آموزشهای فراگیر و تابآوری بود.
نمایندگان مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی در حاشیه این کنفرانسها، دیدارهای جداگانهای را با مدیران ارشد چهار اندیشکده و مرکز مطالعاتی مهم پاکستان شامل مؤسسه مطالعات منطقهای(IRS)، مؤسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد(ISSI)، مؤسسه مطالعات سیاستگذاری اسلام آباد(IPRI) و مرکز مطالعات راهبردی(CISS) انجام دادند. در این دیدارها، طرفین در زمینه اجرایی نمودن یادداشت تفاهم همکاری و سایر جنبههای تقویت همکاریهای اندیشکدهای و پژوهشی با مرکز مطالعات گفتگو و تبادل نظر کردند.
